- De keuken van de Provence, Frans, Recepten, Thema

Tilapiafilet op groententagliatella

  • 3 dl olijfolie
  • 8 takjes basilicum
  • 8 tomaten, ontveld en in brunoises gesneden
  • 20 zwarte olijven, in plakjes
  • limoensap; peper en zout
  • 2 groene courgetten, in tagliatella
  • 5 sjalotten, in lengterepen
  • boter
  • 1,2 kg tilapiafilet

olijfolie met basilicum verwarmen op matig vuur gedurende ca ó uur; zeven en afkoelen. Tomatenblokjes en olijvenplakjes toevoegen en op smaak brengen met limoensap, peper en zeezout. Groenten op folie leggen met de filets erop; bestrooien met peper en zout, nappeer met de basilicumolie; dichtvouwen en gaar stomen op 200 gr in 15 min. Sjalotreepjes in ruim boter smoren. Serveer de vis op het groentenbedje; beleg met de tomaten/olijven en sjalotten rondom