- 2006, Frans, Jaargangen, Recepten, Thema

Tarte de pate brisé au cassis

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter, in stukjes
  • zout
  • 75 gram suiker
  • 45 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 5 el bloem
  • 50 gram suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gram zwarte bessen

maak en deeg van bloem,boter,suikers,ei en evt. iets koud water. Bekleed een vorm met bakpapier en vervolgens met deeg; beleg met bakpapier. Plaats een steunvulling en bak de deegbodem voor op 190 graden in 25 min. Meng creme fraiche met eieren, bloem, suiker, citroen en bessen. Verwijder steunvulling en bakpapier en schep de taartvulling op het deeg. Bak de tarte af op 190 graden in ca 25 min.