- 1 ui, gesnipperd
- 3 el gerookte spekjes
- 3 bos radijs; alleen blad en steeltjes
- 500 gram aardappelen; geschild;in blokjes
- 1 1/2 ltr gevogelteboullon
- 2 dl room
- muskaatnoot
- 6 knoflooktenen, gepeld
- 50 gram anchovis, gespoeld en in de melk geweekt
- 1 dl olijfolie
- 8 sneden stokbrood, gebakken in olijfolie
fruit de ui met spekjes; voeg radijsblad – stelen en aardappel toe en kook gaar in de bouillon; Pureer de soep in enkele porties in de blender en schenk terug in de pan. Voeg room toe en breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Kook de knoflook in een laagje water en giet af; stamp met de uitgelekte ansjovis in de vijzel en voeg de olie toe; bestrijk de broodjes; leg de croutons in het soepbord en. Schenk er de hete soep over