- De keuken van de Provence, Frans, Recepten, Thema

Soupe de pommes de terre au cresson et crevettes

  • 16 garnalen, gepeld ( schalen bewaren )
  • 4 dl kippenbouillon
  • 2 (puree) aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 looktenen, gesnipperd
  • klein bosje cresson (waterkers), blaadjes gehakt
  • 2 dl crème fraiche
  • kluitje boter

schalen van de garnalen opzetten met de bouillon en ca 5 min. laten koken; zeven. Aardappelblokjes met ui en look iets aanzetten met boter en kookvocht bijschenken. Kook tot de aardappel gaar is; voeg de cresson door en verhit kort. Doe de inhoud van de pan in de blender en draai kort. Verwarm de soep met de crème fraîche en roer er een kluitje boter door. Breng op smaak en verwarm er de garnalen in (evt iets kleiner gesneden)