- De keuken van de Provence, Frans, Recepten, Thema

Soupe aux moules

  • 400 gram mosselen
  • 1/2 wortel, geschild en in julienne gesnden
  • 1 stengel bleekselderij, in de zelfde lengtereepjes
  • 1 el boter
  • 2 dl visbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 eidooier
  • peterselie, zeer fijn gehakt

verhit een kookpan met 1 dl water(met deksel) tot de pan goed onder stoom staat. Voeg snel de mosselen toe (deksel direkt op de pan) en schud enkele malen om. Kook de mosselen enkele minuten tot de schelpen open zijn; verwijder de mosselen. Zeef het kookvocht en voeg bij de bouillon. Verwarm de boter en zet de groentenreepjes aan; blus met wijn , bouillon en mosselvocht; laat de groenten zacht worden. Voeg de mosselen (zonder schelp) toe aan de bouillon en breng op smaak. Klop de dooier los met de room en schenk bij de soep zonder deze te laten koken. bestrooi met peterselie en serveer