- 2005, Catalaans, Jaargangen, Recepten, Thema

Romige venkelsoep met sinaasappel

  • 2 venkelknollen, schoongemaakt en in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 2 el sinaasappelschil, zeer fijn gebakt
  • stukje prei, in zeer dunne ringen
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 dl kookroom
  • peper en zout

verwarm olijfolie en bak de venkel, ui en knoflook ca 15 minuten. Meng sinaasappelschilletjes met prei en bewaar in een kom. Schenk 3 dl van de bouillon bij de venkel en laat ca S min. koken. Pureer de inhoud van de pan en schenk terug in de kookpan. Schenk er de rest van de bouillon, sinaasappelsap en de room bij; verhit de soep. Breng op smaak met peper en zout en roer er de prei en sinaasappel door