- 8 ansjovisfilets
- 2 el pepperonata
- 2 knoflooktenen
- 1 el peterselie, gehakt
- 8 plakjes roomboter-bladerdeeg
- 8 tomaten, in plakjes
- 125 gram salami, in reepjes
- 3 eieren, losgeklopt
- 2 el room
- 1 el oregano
- peper
- 1 ei losgeklopt
oven voorverwarmen op 175 graden. Ansjovis met pepperonata, knoflook en peterselie pureren; voeg iets olijfolie toe. Steeds twee plakken deeg op elkaar leggen en met iets bloem uitrollen tot een plak van ca 10 bij 20 cm. Randen omvouwen tot een “bakje” en bodem bestrijken met ansjovistapenade. Tomaatplakjes verdelen over de bodem. Eieren loskloppen met de room en mengen met de salami en kruiden. Mengsel verdelen over de bodem. Deegranden bestrijken met ei emn afbakken in 20 minuten
Serveren met gemengde groene salade