- 500 gram kippendijvlees, in 2 cm stukjes
- 4 knoflooktenen,gesnipperd en lichtbruin gebakken in ruim olijfolie
- ca 10 olijven, gesnipperd
- 4 ansjovisfilets, gehakt
- 2 el rozemarijnnaaldjes, gehakt
- schil van 1 citroen, gesnipperd
- 2 el peterselie, gehakt
- 1 el ketoembar (gemalen korianderzaadjes)
- 5 eieren
- 3 eidooiers
- 5 dl room
- deeg voor hartige taarten (10 velletjes)
- paprikatapenade (turkse winkel)
maak de marinade van look (met olie uit de pan), olijven,ansjovis,rozemarijn,citroen, peterselie en ketoembar. Meng met het vlees. Rol voor drie quichevormen het deeg dun uit; bestrijk de vormen met olijfolie bekleed met het deeg(opstaande rand); verdeel de paprikatapenade over het deeg. Klop de eieren los met dooiers en room en breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de kip over de bakvormen en schenk het eiroommengsel erover. Bak de quiches af op 190 graden in ca 30 minuten