- Italiaans, Recepten, Thema

Polpettine alla Toscana

  • 50 gram witbrood, geweekt
  • 500 gram gehakt (hoh)
  • 50 gram bacon, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el geraspte kaas
  • 1/2 tl nootmuscaat
  • peper en zout
  • bloem
  • olijfolie

Saus:

  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • peper en zout

brood uitknijpen en mengen met gehakt, bacon, knoflook, ui, kaas, nootmuskaat, peper een zout. Vorm kleine balletjes en wentel ze door de bloem. Braad de balletjes in de olijfolie rondom bruin en verwijder ze uit de pan. Voeg evt. nog iets olijfolie toe en bak op matig vuur de wortelrasp. Doe er de tomaten met sap bij en pureer de saus. Breng op smaak met peper en zout en leg er de vleesballetjes in