- 2006, Jaargangen, Recepten, Thais, Thema

Pikant-zure garnalensoep

  • 2 ltr kippenbouillon
  • 2 schijven gember, geschild en zeer fijn gehakt
  • 2 stengels sereh / citroengras
  • 1 el tamarinde / asam
  • 8 blaadjes djerroek poerroet / citroenblad
  • 3 rode pepers, gesnipperd
  • 1 tl garnalenpasta
  • 500 gram garnalen, gepeld (schalen/koppen bewaren)
  • 3 bosuitjes, in schuine reepjes
  • sap van 2 limoenen
  • namplah / vissaus

verhit de bouillon en voeg gember, sereh, tamarinde djerroek en pepertjes toe. Bak de garnalenpasta in olie ca 1 min. en voeg bij de soep. Verhit olie in de wok en bak de garnalenschalen en schenk er enkele flinke lepels bouillon bij. Verwijder de schalen en schenk de bouillon bij de soep. Roer de bosuitjes en garnalen door de soep; kook 2 minuten en breng op smaak met limoensap en visssaus