- 2 uien
- 1 el gesnipperde knoflook
- 1 kleine venkelknol
- 5 ansjovisfilets
- 10 zwarte olijven
- 1 kg zeevis (zeewolf/zeeduivel/zwaardvis/harder)
- bloem,peper,zout
- olijfolie
- 1 blik gepelde pruimtomaten
- 1 dl witte wijn
- 2 el gehakte peterselie
- 1 citroen
l.snijd de uien en de venkel in repen. Hak de ansjovis grof. Verdeel de vis in moten van ca 3 cm dik. Meng de bloem met peper en zout en wentel de vismoten erdoor. Klop overtollig bloem eraf en bak de vis om en om in de hete olie. Haal de vis uit de pan en houd ze apart. Fruit in dezelfde olie de uien, knoflook en venkel. Roer de ansjovis, olijven en pomodori (met sap) er doorheen. Schenk de witte wijn bij de saus en leg de vis in de saus. Laat de vis doorgaren op laag vuur. Serveer het gerecht met gehakte peterselie en citroen