- 300 gram maïskorrels
- 2 dl melk
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode/groene peper gesnipperd
- 3 el tomatenpuree
- 3 knoflooktenen, gesnipperd
- 2 el ketoembar ( gemalen korianderzaadjes)
- 200 gram rundergehakt ( te vervangen door 200 gram kaas )
- 8 grote of 16 kleine koolbladeren, geblancheerd
pureer de mais met melk en olie en roer er de ui en peper door; breng op smaak met zout. Bak in een kleine wok met iets olie de tomatenpuree en voeg look en ketoembar toe. Bak het vlees kort mee ( of roer er de kaasstukjes door ); breng pittig op smaak. Beleg de kooklbladen met maispuree en leg er de vulling op; druk voorzichtig aan. Vul de kookl en leg de pakketjes in een ovenschaal; besprenkel met olie en bak ze inca 5 min. in de oven op 200 graden