- 1999, Jaargangen, Recepten

Paddestoelensoep met truffeljus en ansjovis

Recept voor 4 personen.

  • 50 gram gerookt mager spek, in reepjes
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 350 gram diverse paddestoelen
  • olijfolie
  • 3 el truffeljus
  • 1 dl droge witte wijn
  • 7 dl kalfsbouillon
  • 1 el ansjovis, gehakt
  • 2 dl room
  • 4 el peterselie, gehakt
  • beurre manie
  • peper en zout

spekreepjes zacht uitbakken; sjalot n knoflook toevoegen. Iets olijfolie bijschenken en op ho g vuur de paddestoelen meebakken. Afblussen met truffeljus en witte wijn en ca 5 minuten laten doorkoken. Bouillon,ansjovis en room toevoegen. Peterselie doorroeren en binden met beurre manie. Soep op smaak brengen met peper en zout