- 2005, Jaargangen, Maleisie, Recepten, Thema

Noedelsoep met garnalen

  • 500 gram garnalen, gepeld
  • 3 el oestersaus
  • 4 knoflooktenen, in plakjes en gebakken
  • 3 eieren
  • 1 el sesamolie
  • 1 komkommer, zonder zaadjes en in dunne boogjes
  • 150 gram taugé
  • 2 ltr kippenbouillon
  • 1 dl rijstwjjn
  • 2 rode pepers, gesnipperd
  • 150 gram chinese noedels
  • koriander

roerbak de garnalen in een ruime wok ca 1 minuut; schep van het vuur de oestersaus en gebakken knoflook door; doe de garnalen over in een schaal. Klop eieren los met zout en sesamolie en bak 3 flinterdunne omeletjes; rol op en snijd in reepjes, bewaar tot het serveren. Verhit de bouilloon met de rijstwijn en pepertjes. Voeg ca 10 minuten voor het serveren de noedels toe; na 3 minuten de garnalen. Verdeel de eireepjes,taugé en komkommer over de borden en schenk er de hete soep over; bestrooi met koriander