- 2005, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema, Vis a la carte

Les trois délices

Crème de foie de morue

  • 2 dl room
  • 2 dl visbouillon
  • 2 anjovisfilets, fijngehakt
  • 2 el witte balsamico azijn
  • 120 gram schelvislever
  • peper
  • bieslook, geknipt

meng de room t/m levertjes en pureer in de blender; verwarm de crème en breng op smaak met peper ; serveer en bestrooi met bieslook

Crostini met tomaten/ansjovis tapenade

  • 2 tomaten, ontveld en vruchtvlees in kleine blokjes
  • 6 ansjovisfilets, gehakt
  • 2 el kappers
  • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd
  • grove peper
  • olijfolie
  • 8 sneden stokbrood

bak de broodjes in ruim olijfolie rondom bruin. Meng de ingredienten voor de tapenade en beleg de broodjes

Tartare de saumon au chèvre

  • 200 gram gerookte zalm, gesnipperd
  • 600 gram verse zalmfilet, gesneden en fijngehakt
  • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd
  • 4 zontomaten, geweekt, gesnipperd
  • 50 gram geitenkaas, in brokjes
  • 3 el witte balsamicoazijn

meng de bewerkte ingredienten en breng op smaak met peper. Serveer in een kleine (metalen) ring