La Cuisine Bourbonnaise

Recepten die gemaakt zijn bij het bezoek van de Mannen met Pannen aan Peters studio in Frankrijk. Ygrande (Allier/Auvergne)

1 kg kersen met pit 250 gram fleur de farine/bloem 100 gram suiker 6 eieren…
300 gram bladerdeeg 150 gram gerookt spek, fijn gesneden boter 50 gram blue d’ Auvergne,…
6 grote aardappelen, in de schil ca 15 min gekookt,gehalveerd 12 laurierbladen, gehalveerd steek er…
1200 gram aardappelen, geschild; en brunoise 2 dl room 50 gram boter 400 gram jonge…
50 gram boter 600 gram prei, fijngesneden 6 kruidnagels 1 ui,gepeld en gehalveerd; clouté 3…
Ca 10 runder (Charolais) ribstukken, gezouten leg de runderribstukken op het rooster vlak boven de…
5 sjalotten, zeer fijn gesnipperd klontje boter 5 el witte wijnazijn 2 el dragon 1…
2 kg kippenvlees, in stukken van 4 cm 1 1/2 ltr krachtige kippenbouillon 3 dl…
300 gram bloem 6 eidooiers 1 tl zout 150 gram suiker 1 el vanillesuiker 200…
1 ltr melk snuf zout 1 vanillestokje, merg losgemaakt in de melk 200 gram suiker…
1 ltr melk 1 vanillestokje, opengesneden en leeg geschraapt 150 gram dessertrijst 120 gram suiker…
10 appels, geschild en uitgeboord 100 gram suiker 100 gram rozijnen 1 el kaneel 120…
Ca 10 tomaten, met schil en zonder vocht/zaadjes, in parten Bieslook, gesneden meng de tomaten…
1 kg franse boontjes, schoongemaakt blancheer de boontjes en spoel koud. Meng met de vinaigrette…
3 el scherpe mosterd 3 sjalotten, zeer fijn gesnipperd 2 looktenen, zeer fijn gesnipperd 2…
350 gram kippenlevers 3 sjalotten, gesnipperd 50 gram boter 300 gram kipvlees , klein gesneden…