- Recepten, Spaanse keuken, Thema

Koude soep uit Calabrië

  • 800 gram pomodoro, gepeld (met sap)
  • 150 gram gepelde (zilver) uitjes
  • 2 el suiker
  • olijfolie
  • 4 el fijgehakte zwarte olijven
  • 5 el fijngehakte kappers
  • 8 basilicumblaadjes, in reepjes
  • 2 dl olijfolie (eerste pers)
  • 3 dl koude groentenbouillon
  • 1 verse knoflook, fijngehakt
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl room
  • 12 ansjovisfilets, fijngehakt

pureer de tomaten in een keukenmachine en meng in een kom met olijven,kappers,basilicum en olijfolie. Kook de uitjes ca 10 minuten in een laagje water en dep ze vervolgens droog; Doe olijfolie met suiker en uitjes in een sauspan en glaceer de uitjes ca 10 minuten; laat afkoelen. Roer de bouillon door de soep. Doe knoflook met wijn en room in een sauspan en kook in tot een dikke substantie is verkregen. Wrijf de puree samen met de ansjovis glad in een vijzel en breng op smaak met peper. Roer de soep goed door en breng op smaak met peper en zeezout en serveer in borden. Verdeel de ansjovis/knoflookpuree en de uitjes over de borden