- 2002, Jaargangen, Recepten, Spaanse keuken, Tapas, Thema

Knoflookbroodjes met ‘persillade’

  • 3 velletjes bladerdeeg; in vieren
  • 1 ei, losgeklopt met
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 bol knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 groene (ingelegde) pepers, gesnipperd
  • 1 bos peterselie, gehakt
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie en peper

bestrijk de lapjes deeg met ei en bak ze af op 175 graden inca 12 – 15 minuten. Doe de knoflook met de room en wijn in een sauspan en kook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Bak de uisnippers in olijfolie en meng vervolgens met de pepers en peterselie. Breng op smaak met citroen , olijfolie en peper. Halveer de broodjes en bestrijk met de knoflookpuree en beleg met de persillade