- 1/2 ltr kruidenbouillon
- 4 sjalotten , in lengterepen gesneden
- 3 kruidnagels
- 500 gram kipfilet, in dikke repen
- 2 sneden witbrood, zonder korst
- 150 gram walnoten, gemalen
- 2 knoflooktenen, geplet
- 1 el walnootolie
- 3 el peterselie, gehakt
- paprikapoeder
sjalotten met kruidnagels in olie zacht bakken. Na ca 5 minuten de bouillon bijschenken. Kip in de bouillon leggen en op laag vuur ca 15 minuten laten garen. Brood weken in iets bouillon. Brood met walnoten en ca 2 dl bouillon en de knoflook pureren. Puree in een kookpan doen en vervolgens de rest van de bouillon toevoegen. Saus laten inkoken en op smaal< brengen met zout en peper. Kipstukken op schaal leggen on de saus erover lepelen. Bestrooi het gerecht met. peterselie en paprikapoeder