- 2005, Jaargangen, Maleisie, Recepten, Thema

Kip met pandanblad

  • 8 kipkarbonades ( met vel )
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el zout
  • 3 el ketoembar
  • 2 tl kardamom
  • 5 cm gember, geschil en gehakt
  • ca 6 pandanbladen
  • 4 chiliepepertjes (heel )
  • 4 dl kokosmelk

bestrooi de velkant van de kip met zout; doe een laagje olie in een ruime braadpan. Leg de kip met vel onder in de hete pan en laat het velletje knapperig worden. Maak een specerijenmengsel van suiker,zout,ketoembar,kardamom en gember en bestrijk daarmee de bevenzijde van de kip. Voeg evt nog iets olie toe en leg de pandan bladen in de pan. Draai de kip om en schenk na ca 5 minuten de kokos bij. Zet het vuur laag en roer er de pepertjes door; stoof het gerecht nog ca 25 minuten