- 2002, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema

Kastanjesoep met cognac en curryroom

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 100 gram rookspekjes
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes, gehakt
  • 500 gram tamme kastanjes, gehakt
  • boter
  • 2 el bloem
  • cognac
  • 1,2 ltr bouillon
  • 1/4 ltr slagroom, dik-lobbig geklopt
  • 1 tl hind. Masala
  • zout en grof gemalen peper

sjalot zacht bakken met knoflook, spekjes en rozemarijn; kastanjes meebakken en bestrooien met bloem. Bloem goed mengen en cognac ( scheut ) bijschenken; na 5 minuten 1/4 ltr bouillon bijschenken en aan de kook brengen. Geheel in keukenmachine pureren en rest van de bouillon samen met de puree verhitten; en breng op smaak. Geslagen room mengen met de kerrie , zout en peper; soep verdelen over kopjes en beleggen met de room