- 2005, Jaargangen, Recepten, Surinaams, Thema

Hindostaanse vleesballetjes

  • 1 kg gehakt
  • 1 el koenjit
  • 5 el masala (hind. kerrie)
  • 1 el peperpuree
  • 3 knoflooktenen, zeer fijn gesnipperd
  • 1 ei
  • 1 el zout
  • bloem

meng alle ingrediënten en voeg bloem toe tot het mengsel goed tot balletjes te vormen is. Braad de vleesballetjes in olie rondom bruin en gaar

Voor de saus:

  • 1 uigesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 2 tl chinese vijfkruidenpoeder
  • mixed pickles, gesnipperd
  • 3 dl ketjap A (zoet)
  • 2 dl bouillon
  • sap van mixed pickles

doe alle ingrediënten in een steelpan en laat ca 20 minuten zacht inkoken. Schenk de saus in een schaal en leg er de balletjes in