- Recepten

Halvemaantjes met appeltjes en dadels

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • bloem
  • 200 gram gedroogde appelschijfjes, geweekt
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 100 gram dadels, in stukjes
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • schil en sap van 1 limoen
  • 2 tl pimentpoedel
  • 1 ei, losgeklopt

bladerdeeg laten ontdooien. Appelschijfjes kleiner snijden en mengen met noten,dadels en marmelade. Schep er de limoen en specerijen door. Steek rondjes uit het deeg. Lepel een bergje vulling in het midden van het deeg en bestrijk de randen met ei. Vouw het deeg over de vulling en plaats het halvemaantje op een bakplaat (ingevet). Bestrijk de pakketjes met ei en bak afi~a 20 minuten op 180 graden. Bestrooi met kaneelsuiker en geef er palmsuikerstroop bij