- 1 ui
- 2 groene paprika’s
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- 1 1/2 eetlepel aziJn
- zout en versgemalen peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram feta kaas
- 16 zwarte olijven
- 1 eetlepel gesnipperde peterselie
Voorbereiding en bereiding:
Pel de ui en snijd hem in (halve) ringen. Maak de paprika’s schoon, halveer ze en verwijder de zaadbollen en zaadlijsten; snijd het vruchtvlees in halve ringen. Was de tomaten en de komkommer; snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakken. Maak de vinaigrette: Vermeng de azijn met wat zout en peper tot het zout is opgelost. Klop dan beetje voor beetje de olie erdoor.Snijd de kaas in blokjes.
Afwerking: Schep de groenten en de vinaigrette in een schaal door elkaar; leg de kaasblokjes en de olijven erop en strooi peterselie erover.