- 2005, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema, Vis a la carte

Gratin de poissons

  • 1 knoflookbol
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 7 el bloem
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 dl visbouillon
  • 3 dl room
  • 3 eieren. losgeklopt
  • 1,5 kg witvisfilet ( panga, heek, tilapia • kabeljauw), filets gehalveerd
  • peper en zout

doe de knoflook in zijn geheel in en ovenpotje en pof de look in ca 30 min. op 200 graden; pel de knoflook en pureer deze in de vijzel. Bak de ui,spekjes en look in ruim olijfolie en bestrooi na ca S min. met bloem. Voeg geleidelijk de wijn, bouillon en room toe; laat ca 3 minuten koken en roer er van het vuur de eieren door; breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met olijfolie; leg er de vis in en schenk het gratinmengsel over de vis en gratineer tot goudbruin in de hete oven