- 1 knoflookbol
- 2 uien, gesnipperd
- 100 gram gerookte spekjes
- 7 el bloem
- 2 dl droge witte wijn
- 3 dl visbouillon
- 3 dl room
- 3 eieren. losgeklopt
- 1,5 kg witvisfilet ( panga, heek, tilapia • kabeljauw), filets gehalveerd
- peper en zout
doe de knoflook in zijn geheel in en ovenpotje en pof de look in ca 30 min. op 200 graden; pel de knoflook en pureer deze in de vijzel. Bak de ui,spekjes en look in ruim olijfolie en bestrooi na ca S min. met bloem. Voeg geleidelijk de wijn, bouillon en room toe; laat ca 3 minuten koken en roer er van het vuur de eieren door; breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met olijfolie; leg er de vis in en schenk het gratinmengsel over de vis en gratineer tot goudbruin in de hete oven