- 2002, Jaargangen, Recepten, Thema, Vlaams

Gestoofde kip met abdijbiersaus

  • 8 kipdijen, gezouten
  • boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 wortels, fijngesneden
  • 5 gedroogde abrikozen, in repen
  • 1 tl gedroogde kruiden (tijm/oregano/rozemarijn)
  • 1 tl jeneverbessen,gekneusd
  • 1 flesje Trappist donker (westmalle)
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter
  • room
  • peterselie, gehakt

kip in boter goudbruin braden. Ui,wortel,abrikoos en specerijen toevoegen; ca 10 minuten op laag vuur zacht meebakken. Afblussen met bier en op matig vuur ca 20 minuten stoven; kip in ovenschaal doen en sfdekt warmhouden. Meng de bloem met boter en bind de saus : werk af met room en leg er de kip in; bestrooi met peterselie