- 1 ui, grof gesneden
- 1/2 prei, in dikke stukken
- 1 wortel, in plakken
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- 4 takken tijm
- 8 kipdijen
- zout
- 300 gram tonijn
- sap van 1 citroen
- 2 el kappertjes
- 3 zure augurkjes, gehakt
- 1 eidooier
- peper en zout
- olie
groenten in kookpan met olie licht aanzetten. Tijm toevoegen en water bijschenken. Geheel aan de kook brengen. 1 el zout bij de court-bouillon doen en de kip erin leggen. Pocheer de kip gaar in ca 25 minuten. Pureer de tonijn met het citroensap en de kappertjes. Roer er de augurkjes door. Maak een mayonaise van eidooier met olie. Meng in een kom de mayonaise met de tonijn en kruiden. Roer eventueel enkele lepels bouillon door de saus. Breng de tonijnsaus op smaak met peper en zout. Haal de kipstukken uit de bouillon met de saus