(aardbeienijs)
- 250 g aardbeien
- 150 g suiker
- 5 eetlepels slagroom
- enkele toefjes verse munt
Was de aardbeien voorzichtig(maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Pureer de aardbeien, samen met de suiker, in enkele seconden in een foodprocessor. Voeg geleidelijk, terwijl de machine draait, 1 1/2 dl water toe en pureer het geheel tot een glad mengsel. Klop de slagroom dik vloeibaar en spatel het door de aardbeienpuree. Schep het mengsel vervolgens in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. (Of schep het ijs in een diepvriesbak, zet hem in de diepvriezer en laat het ijs in ca. 4 uur bevriezen. Roer het ijs zo nu en dan door om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden).
Schep het (vrij zachte ) ijs in coupes
Serveer het met aardbeien-sabayon en garneer met een toefje munt.