- Recepten, Spaanse keuken, Thema

Empanadillas

  • 6 ansjovisfilets, gespoeld
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • 300 gram spinazie
  • 2 el pompoenpitolie
  • 4 el amandelschaafsel, geroosterd
  • 3 el rozijnen, geweld
  • peper
  • 4/5 bladerdeeglapjes
  • 1 ei, losgeklopt

ansjovis pureren met de tomatenpuree, knoflook, peterselie, olijfolie en peper. Spinazie op hoog vuur met de pompoenpitolie verhitten en laten slinken. Amandelen en rozijnen doorroeren en op smaak brengen met peper. In zeef laten uitlekken ( iets aandrukken). Bladerdeeg (met bloem) in lengterichting uitrollen tot twee maal de oorspronkelijke lengte. Verdeel in 8 of 10 gelijke lapjes. Ansjovispuree over het midden van het deeg verdelen. Vulling aanbrengen en de randen van het deeg met ei bestrijken. Vorm driehoekjes en bestrijk de flapjes met ei. Afbakken op 175 graden gedurende ca 20 minuten