- 5 eendenborstfilets ( ca 350 gram per stuk )
- peper en zout
velzijde van de eendenborst ruitgewijs insnijden en bestrooien met zout. In koude en droge pan opzetten en in ca 10 minuten het vet uitbakken. Bbestrooi de vleeszijde met peper; keer de filets en bak in ca 1 / 2 minuut. Pak de filets elk in folie en laat ca 3 minuten rusten; snijd in tranches
Paddestoelensaus
- 1 ui, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, gesnipperd
- 4 el eendenvet
- 300 gram gemengde paddestoelen, in stukjes
- 5 el cognac
- 2 dl room
- 1/2 ltr gevogeltefond
Bak de ui en look in het eendenvet en voeg de paddestoelen toe; bak op hoog vuur. Schenk er de cognac bij en bestrooi met peper en zout; voeg fond en room toe en laat ca 10 minuten inkoken. Pureer de saus kort in de blender en verwarm vlak voor het serveren