Kokossoep met laos en paddestoelen
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, gesnipperd
- 2 kleine rode pepertjes, in vijzel fijngewreven
- 2 schijven laos, geschild en zeer fijn gesneden
- 2 stengels sereh, gepeld en gekneusd
- 5 djerroek (citroen) blaadjes, in reepjes
- 125 gram champignons, gekneusd
- 2 el vissaus/ nam pla
- sap van 1 limoen
- korianderblad
- 1 ltr dikke kokosmelk
fruit sjalot t/m djerroekblaadjes in iets olie ca 10 min. Voeg de paddestoelen toe en bak even mee. Schenk de kokos bij en verhit de soep; breng op smaak met vissaus. Roer vlak voor het opdienen de limoen toe en bestrooi de soep met koriander
Currysoep met lente ui en ananas
- 1/3 verse ananas, schoongemaakt en in blokjes van 1/2 cm
- 1/2 el palmsuikersiroop
- 1/2 el gembersaus
- 1 – 2 el rode thaise currypasta
- 1 el thaise basilicum
- 1 ltr dikke kokosmelk
- vissaus
bak de ananas in iets olie en voeg siroop en gember toe. Roer de pasta los met iets water en voeg met basilcum toe. Schenk er de kokos bij en breng op smaak met vissaus
Pikante knoflooksoep
- 1 ltr kippenbouillon
- 1/2 knoflookbol, in de schil
- 1 stengel sereh/ citroengras, gepeld en gekneusd
- 1 el korianderstelen, gehakt
- 3 djerroekblaadjes, in reepjes
- 3 kleine pepertjes, in vijzel gestampt
- 1 el tamarindepasta (assem)
- vissaus
- sap van 1 limoen
doe de look in de bouillon en breng aan de kook. Voeg sereh, koriander, djerroek,pepers en tamarinde toe. Laat de soep ca 40 min. zacht trekken. Verwijder de look en haal de gare look uit de schilletjes en roer door de soep. Breng op smaak met vissaus en limoensap