- 2003, Curries, Jaargangen, Recepten, Thema

Currie met omelet

  • 6 eieren
  • 3 lenteuitjes, in zeer dunne ringen
  • 3 el chiliesaus
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 el rijstwijn

voor de currie:

  • 1 el korianderzaad ( ketoembar )
  • 1/2 tl komijnzaad ( djinten )
  • 6 el klapper, geraspte kokos
  • l el hind. Kerrie ( masala )
  • 1 tl kurkuma ( geelwortel )
  • 1 dl olie
  • 2 uien, in vieren
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 1 el zout

klop eieren los met lenteui,chilie, peterselie en rijstwijn . Breng op smaak met zout en bak 3 omeletten ; laat de bovenzijde stollen. Pureer ( zonder tomaten) de ingrediënten voor de currie en bak dit ca 10 minuten. Hak de tomaten fijn en voeg bij de currie; breng op smaak met zout. Rol de omeletten op en snijd in grote stukken; serveer en schep er de currie op