- Recepten, Thema, Zuid Amerikaanse keuken

Chileense aardappelschotel

  • l kg aardappelen, geschild en gekookt
  • 1/2 dl room
  • 2 eieren
  • 2 tl chilipoeder of 1/4 tl tabasco
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 6 knoflooktenen, gehakt
  • 300 gram rundergehakt
  • ca 15 groene olijven, gehakt
  • 100 gram rozijnen
  • 1 el peperpuree of 2 groene pepers, fijngestampt
  • peper en zout
  • hazelnoten, grof gehakt

maak een puree van aardappelen, room, eieren en breng op smaak met tabasco en zout. Bak de uien en knoflook in een laagje olie en voeg na 3 minuten het vlees toe Doe er na ca 5 minuten de olijven en rozijnen bij. Breng op smaak met pepers en zout. Bestrijk een ovenschaal met olie en doe er de helft van de puree in. Schep het vleesmengsel op de puree en dek af met de andere helft. Bestrooi met hazelnoten en bak de schotel in ca 20 min. op 190 graden