- Frans, La cuisine Bourbonnaise, Recepten, Thema

Blanquette de volaille

  • 2 kg kippenvlees, in stukken van 4 cm
  • 1 1/2 ltr krachtige kippenbouillon
  • 3 dl witte wijn
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 wortels ,grof gesneden
  • 4 stelen bleekselder, in stukken
  • 2 laurierbladen
  • 3 kruidnagels
  • 75 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 3 dl room
  • 3 eidooiers

Verhit bouillon met wijn en bouquet en laat ca 30 min. Trekken; leg er de kipstukken in. Pocheer vervolgens ca 30 minuten tot de kip gaar is; voeg de beurre manié in porties toe (mengsel van bloem en zachte boter)temper het vuur; klop een liaison van dooiers met room en roer door de warme(niet kokende) saus; breng hoog op smaak en