- Recepten, Spaanse keuken, Thema

Albondigas en salsa roja

  • 500 gram gehakt vlees
  • 100 gram rookspek, gehakt
  • 30 gram zwarte olijven, gesnipperd
  • citroenschil van 1 citroen, gesnipperd
  • 2 sneden ,witbrood, geweekt in
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 eieren , losgeklopt
  • bloem
  • olijfolie

Saus:

  • 1 ui,gehakt
  • 3 knoflooktenen, gerookt en gesnipperd
  • 500 gram gepelde tomaten met sap
  • 2 dl fino sherry
  • peper.en zout

vlees mengen met rookspek, olijven, citroenschil, brood, zout en cayennepeper. Balletjes maken en vervolgens door het ei halen. Vleesballetjes door de bloem wentelen en in hete olijfolie rondom bruin bakken. Uien knoflook op matig vuur bakken tot ze gaan verkleuren. Tomaten met fino toevoegen en pureren met de staafmixer. Saus op smaak brengen met peper en zout en vleesballetjes in de saus laten garen inca 10 minuten