- Recepten

Kip met walnotensaus

  • 1/2 ltr kruidenbouillon
  • 4 sjalotten , in lengterepen gesneden
  • 3 kruidnagels
  • 500 gram kipfilet, in dikke repen
  • 2 sneden witbrood, zonder korst
  • 150 gram walnoten, gemalen
  • 2 knoflooktenen, geplet
  • 1 el walnootolie
  • 3 el peterselie, gehakt
  • paprikapoeder

sjalotten met kruidnagels in olie zacht bakken. Na ca 5 minuten de bouillon bijschenken. Kip in de bouillon leggen en op laag vuur ca 15 minuten laten garen. Brood weken in iets bouillon. Brood met walnoten en ca 2 dl bouillon en de knoflook pureren. Puree in een kookpan doen en vervolgens de rest van de bouillon toevoegen. Saus laten inkoken en op smaal< brengen met zout en peper. Kipstukken op schaal leggen on de saus erover lepelen. Bestrooi het gerecht met. peterselie en paprikapoeder