- Recepten

S1aharten met rivierkreeftjes en avocado

  • 2 kroppen sla
  • 750 gram rivierkreeftstaartjes, uitgelekt
  • 3 el spekblokjes
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 2 avocado’s, in blokjes
  • grof gemalen peper en zeezout
  • olijfolie

verwijder de harten uit de kropsla en leg in koud water. Bak de spekblokjes met de knoflook op matig vuur met 1 el olie; zet het vuur uit. Schenk limoensap over de avocado en dek de schaal af met folie. Laat de slaharten uitlekken en verdeel ze in stukken (scheuren). Rangschik de sla op een schaal. Dep de kreeftjes droog en roerbak ze in iets olie op hoog vuur ca 2 minuten. Schep ze uit de wok en schenk het bakvocht bij de spekjes. Laat de avocado uitlekken en meng het limoensap met de spekjes. Beleg de sla met de avocadoblokjes en verdeel de dressing erover. Schep er de kreeftjes op en bestrooi het gerecht met peper en zeezout. Schenk er olijfolie omheen