- 4 eieren
- 12 eetlepels slaolie
- 260 gr. suiker
- 1 blik pompoenpulp, vers kan ook; uitlepelen en in blender!
- 2 theelepels kaneel
- 3/4 theelepel elk gemalen gember, kruidnagel en nootmuskaat, ( kan ook vervangen worden door 2t theelepel speculaaskruiden)
- snufje zout
- sinasappel smeersel ( recept volgt)
- (evt. hele amandelen als garnering)
In grote kom eieren kloppen, olie toevoegen, suiker en pompoen. In andere kom mix je meel met kruiden en voeg geleidelijk het pompoenmengsel toe. Goed mixen. Rechthoekige bakvorm,~ 5 cm. hoog, ingevet en bestoven met bloem. Oven 175′ voorverhit. + 35 min. baktijd. Randen komen los van rand vorm of midden veert terug als het ingeduwd wordt. Afkoelen. Smeersel bereiden, erover smeren en in reepjes snijden.( op iedere reep een amandel)