- Recepten, Thais, Thema

Ananas met gemarineerd vlees

  • 600 gram varkensvleesreepjes
  • 4 el tamarinde
  • 4 el viswater
  • 6 knoflooktenen, gesnipperd en geroosterd
  • 3 el chiliesaus
  • 2 el zoute soyasaus
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • 1 ananas, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 150 gram walnoten, grof gehakt
  • 2 lenteuitjes, in ringen
  • olie

bereid een marinade van de tamarinde, viswater,geroosterde knoflook, chilie en soyasaus. Schep het vlees regelmatig om in de marinade. Bak de sjalotsnippers en voeg na S minuten het vlees toe ; bak al omscheppend ca 10 minuten. Breng hat vlees op smaak met limoensap en meng met de ananas, bestrooi het gerecht met noten en lenteui