- 2006, Jaargangen, Recepten, Thema, Wraps en Salsa's

Borekas met spinazie en sesam

  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamolie
  • 50 gram walnoten (grof gehakt) of pijnboompitten
  • 300 gram spinazie
  • 75 gram abrikozen, klein gesneden
  • 4 velletjes bladerdeeg, in 8 rechthoeken en uitgerold
  • 1 ei, losgeklopt

verwarm de sesamolie in een ruime wok en voeg look en sesamzaadjes toe. Laat ze kleuren en roer er vervolgens de noten/pitten door; roerbak de spinazie. Laat de spinazie afkoelen tot handwarm; breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de randen van het deeg met ei en beleg ieder velletje met vulling. Vouw dicht; maak een relief met een vork; bestrijk met ei en bak af in ca 15 min. op 200 graden