- 16 plakken procureur van 75 gram elk
- 100 gram boter
- 3 uien, grof gesneden
- 150 gram gerookte spekjes
- 8 knoflooktenen, grof gesnipperd
- 5 takken rozemarijn
- 3 dl paddestoelenbouillon
- 3 dl droge witte wijn
- 1 kg roseval of charlotte aardappelen
- 1 kg tomaten, in parten gesneden
kook de aardappelen in de schil gedurende ca 15 minuten; halveer ze in de lengte. Bestrooi vlees met peper en zout en braad het in porties bruin in de boter. verwijder het vlees uit de pan en bak in de braadjus ui, spekjes,look en kruiden. Schenk er de bouillon en wijn bij en breng aan de kook; leg het vlees in de pan. Stoof het vlees ca 15 min.; verdeel de aardappelen met tomaten over twee ovenschalen. Schep er het vlees met stoofvocht en garnituur over en plaats de schalen in de oven op 160 graden