- Recepten, Thais, Thema

Thaise bouillon met gevulde inktvis

  • 16 pijlinktvisjes, schoongemaakt
  • 250 gram kipvlees
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 citroenblad , gesnipperd
  • 2 el viswater
  • 2 Itr kippenbouillon
  • 3 citroenbladen, gekneusd
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 3 el viswater
  • 3 chilies, gesnipperd
  • 4 knoflooktenen, gesnipperd en geroosterd
  • koriander

prei mengen met 3 el viswater, chilies en geroosterde knoflook. Bouillon verhitten met de citroenbladeren. Kipvlees pureren met de tentakels en het gesnipperde citroenblad. Op smaak brengen met cayenne en 2 el viswater. Inktvisjes vullen en in ruime pan leggen; enkele lepels bouillon toevoegen en met deksel op de pan laten garen ( ca 20 minuten). Bouillon serveren met de gevulde inkrvis en bestrooien met koriander