- 2006, Jaargangen, Recepten

Romige paddestoelen met roquet en krokante pepertjes

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 4 el gerookte spekjes
  • 500 gram champignons (grote exemplaren gehalveerd)
  • stukje prei, in dunne ringen
  • 4 rode pepers, in lange flinterdunne reepjes
  • rucula/notensla/roquet
  • 2 1/2 dl kookroom
  • Cognac om te flamberen

fruit de ui en look in iets olijfolie ; roer er de spekjes door

voeg paddestoelen toe en bak op hoog vuur ca 5 minuten; breng op smaak met peper en zout; roer er de prei en de helft van de notensla door; zet het vuur uit. Frituur de peperreepjes krokant en laat uitlekken. Roer de room door de paddestoelen en verwarm op matig vuur. Serveer in aardewerk bakjes; garneer mer rucula en pepertjes