- 2004, Jaargangen, Recepten, Sushi, Thema

2 x makisushi

in geroosterde zeewier gerolde rijst met vulling

  • 1/3 komkommer, met schil, zonder zaad, in zeer kleine blokjes
  • 3 gram zeewier ,geweekt in water
  • zwarte sesamzaadjes met zout
  • wasabi ( mierikswortelpasta )
  • 150 gram rauwe, zeer verse zalm, in dunne repen (potlood)
  • 1 pak geroosterde zeewier, in lengte gehalveerd
  • sushirijst

sushi met komkommer,zeewier,sesam en wasabi

beleg matje met zeewier en verdeel er de rijst over. Meng komkommerblokjes met zeewier en sesam en breng op smaák met wasabi. Verdeel het mengsel in de lengte op 1/3 vanaf de voorkant van het matje

sushi met rauwe zalm en wasabi

bekleed matje met zeewier en rijst; maak op 1/3 van de voorzijde van het matje met een stokje een inkeping en bestrijk die met wasabi; leg er een reep zalm op en rol; verdeel in sushi