- De keuken van de Provence, Frans, Recepten, Thema

Saffraansoep met zeewolf

  • 250 gram witvis, in stukken
  • 2 eiwitten
  • 2 tl zeezout
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 ltr creme fraîche
  • 50 gram koude boter
  • 20 saffraandraadjes
  • 400 gram zeewolf, in stukken van 3 bij 3 cm
  • 2 tomaten, ontveld en vlees in brunoises
  • bieslook

witvis met eiwitten, zout en wijn in keukenmachine glad draaien. 1 ltr water aan de kook brengen en vispuree toevoegen, op matig vuur ca 10 minuten laten koken; zeef het geheel en laat inkoken. Roer er de cf door en voeg de saffraan toe laat zacht koken. Leg de vis in een zeef en stoom ze gaar boven de soep. Klop van het vuur de koude boter door de soep (monteren). Serveer de soep met de zeewolf en blokjes tomaat/bieslook