- 2000, Jaargangen, Recepten

Kip korma met yoghurt,amandelen en roergebakken spinazie

  • 4 el plantaardige olie
  • 250 gram kipfilet, in plakken
  • 2 grote aardappelen, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 zakje van 50 gram chicken curry
  • 50 gram blanke amandelen
  • 1/2 liter yoghurt
  • 1 el maizena
  • 1 knoflookteen, gesnipperd
  • 1 zak van 300 gram spinazie,gewassen

Olie in wok of braadpan verhitten en kip, aardappel en ui ca 4 minuten roerbakken. Chicken currymix en amandelen toevoegen en op matig vuur meebakken. Yoghurt met maizena gladroeren en bij de kip schenken. Het gerecht in 30 minuten gaarsudderen. knoflooksnippers met 1 el olie lichtbruin bakken en spinazie toevoegen. spinazie op hoog vuur, al omscheppend, laten slinken en direkt serveren bij de Korma