- 1 middelgrote ui
- 4-5 dl kippebouillon (evt. van een tablet)
- 4 eetlepels (olijf)olie
- 1 mespuntJe saffraan
- 250 gr rijst (Arborio)
- 75 gr geraspte parmezaan
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Aantekening: + rookspekjes + eekhoorntjesbrood + knoflook
Snipper de ui. Verhit de bouillon in een pannetje. Verhit de olie in een ruime pan met een dikke bodem en laat hierin de uisnippers met de saffraan zachtjes “zweten” tot ze goudgeel en glazig zijn. Voeg de rijst eraan toe en roer het goed door. Schenk-na 1 min. ca. 1/3 van de bouillon in de pan, laat de rijst, al.roerend, zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Voeg hierna weer wat bouillon toe en herhaal deze twee handelingen tot de rijst gaar is. De rijst dient een beetje vochtig te zijn, maar niet soepachtig. Wel moet alle bouillon in de rijst zijn verwerkt.