- De keuken van de Provence, Recepten, Thema

Soupe de Poisson Provencale

  • ca 1 kg zeevis (met kop en graat)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 12 el tomatenpuree
  • 1/2 blik gezeefde tomaten
  • 400 gram aardappelen
  • 1 laurierblad
  • plukje saffraan
  • sinaasappelschil
  • stukje venkel
  • peper en zout

snijd de vis in stukken en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en vis toe en bak aromatisch. Doe vervolgens de overige ingredienten bij de vis. Schenk zoveel water erbij tot alles net onder staat. Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en wrijf de puree door een puntzeef. Verhit de soep en breng op smaak met peper en zout