Voor dit recept liet Peter zich inspireren door Alain Passard.
- 3 dubbele kippenborstfilets
- 1 portie vetnet
- 300 gram diverse paddestoelen, gehakt
- 3 knoflooktenen , gesnipperd
- 50 gram noten,fijn gehakt
- 1 bos basilicum, gehakt
- olijfolie ( met paddestoelen of truffel)
- 150 gram roomkaas (Tijdens de les vervangen door 4 el tomatentapenade)
- peper en zout
- 300 gram vleesafsnijdsels
- boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 dl rode wijn
- 1 dl fond
- rozemarijn
- spinazie
- tomatenblokjes
verdeel de kippenborsten in enkele filets en snijd ze open als een broodje. Meng knoflook met noten, basilicum paddestoelen, olijfolie en roomkaas; breng op smaak met peper en zout. Sla de filets (onder folie) plat en bestrijk met de vulling; en rol strak op. Rol de paupiettes in het net en braad de gevulde kip rondom bruin in de boter en Iaat garen. Bak de vleesrestjes bruin in de boter en voeg de uisnippers toe; laat ca 10 minuten zacht bakken. Blus met wijn en bouillon en laat inkoken tot ca 1/3; voeg takje rozemarijn toe en breng op smaak. Snijd de kiprolletjes in plakken en serveer; nappeer met de jus en geef er roergebakken spinazie bij . ; bestrooi met tomaatblokjes