- 2003, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema

Aardappel – groententaartje

  • 500 gram (nicola) aardappelen, geschild en in blokjes
  • 150 gram broccoliroosjes + 150 gram stelen, in blokjes
  • 300 gram prei, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 100 gram kruiden-roomkaas
  • peper en zout
  • 1 paprika., in zeer kleine blokjes

aardappelblokjes en broccolisteel koken in ca 6 minuten; broccoliroosjes toevoegen en ca 2 minuten meekoken. Ui, knoflook en prei in iets olijfolie zacht bakken; doe er de uitgelekte aardappel en broccoli bij. Meng er van het vuur de eieren en roomkaas door en breng pittig op smaak met peper en zout. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en vul met de groentencompositie; verdeel de paprika erover. Bak af op 200 graden in ca 40 minuten